Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

20 år sedan

11 sep , 2021, 08.57 Markus

 

Det är tjugo år sedan många saker hände. Till exempel är det tjugo år sedan Anssi Kela publicerade skivan Nummela, som ännu också är en av de mest sålda albumen i Finland.

Just i dag råkar det vara 20 år sedan händelserna i New York och Washington. Händelserna som blev något av en generationsupplevelse.

Den klassiska frågan är ”var var du när du hörde om händelsen”? För min del är svaret lite tråkigt. Jag var på mitt sommarjobb i Vanda (jobbade där lite på hösten också) och höll på att avsluta dagen. Någon kollega nämnde att något hade hänt med jag hade bråttom till buss 650, för jag skulle på handbollsträningar i Brunakärr. Jag måste tydligen ha haft god tur med bussbyten (man kommer inte med en buss från Rosendal till Brunakärr), för jag minns att jag satt en stund i cafét i Brunakärrs hall och såg på TV. Då hade båda tornen träffats och antagligen de två andra planen också kraschat lite mer söderut från New York.

Det var naturligtvis svårt att omsätta vad som riktigt hänt just då, men jag minns bilder från några personer som antingen hoppat eller fallit ur tornen och föll ner längs med tornets fasad. Det var overkligt på något sätt.

Nu, tjugo år senare, när jag iom. barnens hobbyn besöker idrottshallen i Brunakärr ganska ofta igen, minns jag hur jag satt och tittade på tv i cafét, då cafét ser ungefär likadant ut nu som då.

Må väl.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *