Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Mitt livs första venezianska afton / eftermiddag

28 aug , 2021, 21.29 Markus

 

Besökte idag en tillställing som gick under rubriken ”veneziansk”. Såg fram emot gondoler och fin renässanskonst men de visade sig att veneziansk afton inte handlar om Venedig. Uppenbarligen är det i princip en normal sensommarkväll då man tänder lyktor, till skillnad då från andra sensommarkvällar man också tänder lyktor?

Av praktiska skäl inleddes festligheterna redan på eftermiddagen, så det var väl rättare sagt en ”veneziansk eftermiddag och tidig kväll”. Mycket trevligt var det. Det bjöds på pizza, vilket dock kanske snarare hör till sydligare delar av Italien än Venedig, men från Finland sett är det väl nära nog för att duga.

Fyrverkerier smällde vi inte, då det känns onödigt att bokstavligen bränna upp pengar till lukten av krutrök. Däremot såg vi en örn som flög lågt och långsamt över festplatsen, vilket vi naturligtvis inte skulle ha gjort om vi först brännt av en massa krut mot himlen. Det var tusen gånger mera givande att se örnen än eventuella fyrverkeriker.

Den sociala konventionen vore väl att jag skulle bifoga fina bilder från festen till detta inlägg (gärna t.ex en bild på lyktorna) men eftersom festen var angenäm, glömde jag att ta bilder. Så ni får ta mitt ord för att det var fint. Och att vi såg en kungsörn.

Må väl.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *