Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Första skolveckan avklarad

21 aug , 2021, 20.44 Markus

 

När jag skulle börja skriva detta inlägg hade jag stora svårigheter att dra upp mig från sofflocket och börja knacka på tangenterna. Vilket jag inte riktigt förstod, då det inte varit särskilt mycket program idag.

Sedan insåg jag att det är den först lediga dagen efter skolstarten. Skolstarten för barnen alltså, bör förtydligas. Även om barnen började skolåret i samma byggnad och med samma lärare och i samma eftis som förra året, är det alltid lite av en prestation att få vardagen i gång.

Morgonrutinerna skall köras in, läxor skall göras, innetofflor till eftis skall lokaliseras och diverse regnutrustning skall distribueras till olika knaggar för att finnas till hands när skyfallen kommer.

Även om vi inte har något nytt detta år, har det tydligen varit ganska påfrestande för både barn och förmyndare, då alla närmast stirrat i taket idag. Med undantag för de stunder man stirrat på olika skärmar, naturligtvis.

Rutinerna kommer säkert i gång så småningom och sedan är det snart höstlov. Men det är värt att minnas att det fortfarande är augusti, så man skall njuta av sensommaren ännu.

Må väl.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *