Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Gradvis mera introvert

14 aug , 2021, 18.18 Markus

 

De som känner mig skulle antagligen beskriva mig som extrovert, om valet står mellan extrovert och introvert. Alltså en person som är socialt ganska kapabel och söker kontakt med andra människor, om jag förstått definitionen för extroversion rätt.

Det konstiga är att jag verkar bli mindre extrovert med åren. Något jag märkte, då jag funderade på vad jag helst gör med tid jag fritt får disponera över. När jag får fritt disponera över min tid, väljer jag allt oftare sysslor man kan göra ensam och utan att kommunicera verbalt med andra.

Det är logiskt att man inte pratar med andra när man cyklar längre streckor eller simmar i en simhall. Däremot är det lite mindre logiskt att man väljer att spela t.ex frisbeegolf ensam, då det är en hobby som typiskt utövas i grupp. För min del är det skönt att inte behöva kommunicera med någon eller jämka med någon när jag spelar, så jag kastar rundor oftast helt ensam. Då kan det gå tre timmar utan att prata med någon. Vilket är ganska skönt.

Samtidigt har jag även märkt att i sociala sammanhang väljer jag allt oftare att inte tala så mycket, vilket är ganska nytt. Kanske har jag äntligen insett att jag inte har så mycket att säga. Gissar att många är glada för denna insikt.

Rimligtvis är detta något som även kommer med åldern, när man blir äldre och klokare? Eller att man helt enkelt inte orkar prata? Eller kanske är detta bara en fas och jag inom snart igen pladdar på som aldrig förr?

Må väl. Och pladdra mindre.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *