Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Mina bästa do and don’t för bröllopsplanering

12 aug , 2021, 16.39 Susanna

 

Sommaren lider mot sitt slut. Själv började jag på en ny arbetsplats förra veckan och försöker låta bli att svära varje gång jag inte kan logga in för att jag skriver mitt efternamn fel. Livet som nygift är fint, men samtidigt inser jag att jag inte har något mer att blogga om. Därför tänkte jag nu skriva ett sista bröllopsinlägg med mina bästa tips på vad jag starkt kan rekommendera och vad du enligt mig kan låta bli.

Do:

– Om du bara har ekonomisk möjlighet, satsa på professionalitet! Jag kan säga att bland det bästa vi gjorde var att vi anställde en professionell fotograf som tog underbart vackra bilder hela dagen. Amanda Marina är värd sin vikt i guld! Sen är jag också oförskämt nöjd över våra inbjudningskort, save the date – kort och placeringskort som vi beställde via kunniga Havu ja Helmi.

– Planera! Gör ett tydligt tidsschema för dagen, gå igenom det in i minsta detalj med alla involverade och var hellre för noggrann än att du litar på att allt nog ordnar sig. Jag kan inte poängtera det här tillräckligt tydligt. Det gjorde för oss att vi kunde slappna av under dagen och litade på att någon annan hade koll på klockan och på vad vi förväntade oss. Vi kunde bara flyta med utan en gnutta stress i kroppen.

-Ha alternativ för din klädsel på kvällen! Jag orkade genom något under ha på mig min klänning hela kvällen. Trots det hade jag en reservklänning, en tunn vit sommarklänning, som jag kunde byta till om jag ville. Jag var glad över att jag orkade med bröllopsklänningen, men 14h i en väldigt tung klänning gav mej också nackspärr i två veckor. Ha särskilt med dej bekväma skor att byta till! Även om mina skor för dagen var otroligt sköna så kastade jag av mig dom till dansgolvet och körde barfota sista timmarna eftersom det kändes som att mina fötter skulle gå av. Min systers sambo räddade mej till slut då han lånade ett par stora röda flipflops han råkade ha i sin baklucka. Håret fick också åka upp i en ledig frisyr då hårsmycket började ge mej huvudvärk.
Så ha alternativ till allt!

Bild: Amanda Marina Photography

Don’t:

-Sätt inte pengar på sådant som du inte vill sätta pengar på. Bröllop kan lätt bli dyrt hur som helst, så fundera på vad du kan strama åt. Vi valde t.ex. att gå med lättare dekorationer, inga små presenter till gästerna och att utnyttja våra vänners kunskap inom indesign och smink. Det finns inga måsten och även om det finns förväntningar så har alla glömt dem då festen kör igång.

-Fall inte för grupptryck. Du måste faktiskt inte bjuda in din avlägsna småkusin bara för att din mamma är rädd för att de ska bli dålig stämning på nästa släktträff, eller din förra granne för att ”hon är ju så trevlig och barnvaktade dig när du var liten”. En person kan lätt kosta ungefär 100€ i mat och dryck och du har faktiskt rätt att välja vem du verkligen vill ha där utan att vara rädd för att någon ska skälla ut dej.

-Var inte rädd för att ditt bröllop ska vara tråkigt! Jag har själv en tendens att vilja fylla ut med extra program och se till att det finns något att göra, för jag är livrädd för att de ska kännas stelt. Men ett bröllop är en stor kärleksfest där du samlar ihop alla dina nära och kära. Det kommer att finnas oändliga diskussioner och dina gäster kommer bara att njuta av dagen. Så planera hellre in pauser och längre stunder för att folk ska hinna ta något att dricka och samtala med andra ute på bakgården. Det uppskattas alltid!

Bild: Amanda Marina Photography

Jag tackar härmed för mej. Det var fint att få engagerade läsare, jag har uppskattat alla kommentarer både online och utanför nätet. Hoppas det har varit lika roligt för er att följa mitt senaste år som det varit för mej att få dokumentera det. Till er som har bröllop framför er: njut av dagen! Det var utan tvekan den finaste dagen i mitt liv och jag är så lycklig över att vi vågade göra det på just vårt sätt!

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *