Vardagstro och söndagstvivel

attityd,barn,Okategoriserade

Era bästa dagis-tips efterlyses

6 aug , 2021, 20.58 sandra

 

I sommar har jag jobbat. Vide har varit hemma med Nicke. Nu har Vide börjat lära sig sånt som Oliver inte gjorde. Och jag märker att allt är nytt för mig. Förstås är det roligt men det finns tunga delar i det också. Mest sorg och ett knippe glädje.

Han överraskar mig ofta med att göra sånt jag inte tror han ska kunna. Han har visat sig vara rätt kaxig. Han säger hej hej och slår fast lekstugans dörr. Och han gillar likt sin storebror atr klättra. Uppenbarligen är våra barn klättrare.

I höst kommer jag att fortsätta med inhopp på jobbet. Jag ska också skriva en del. Vide börkar därför på dagis någon dag i veckan.

Vi är helt nya på att vara vanliga föräldrar med barn i dagis. Vårt föräldraskap har liksom varit av en annan värld. Så nu efterlyser jag era bästa dagistips för nervös förälder. Vad behöver vi skaffa och hur ska vi tänka? Jag är supernervös. Kan tillägga att jag själv i första hand väljer naturliga material vad gäller kläder och att jag tycker det är självklart att barn alltid ska känna sig trygga och älskade. Så inom de ramarna tar jag emot tips.

Ha en skön fredag!

Läs också

3 kommentarer

 1. P skriver:

  Spännande med dagisstart 🙂
  Här kommer lite tips:
  Alla barn är olika när de börjar i dagis, viktigt att ta i sin egen takt så alla känner sig trygga. Man kan börja med att bara lämna en liten stund och sen öka tiden vartefter. De är också bra att fara då man sejr att man far fast de kan kännas jobbigt. Man kan t.ex. vink i fönstret en sista gång så kan de bli som en trygghet. Oftast hör dagis av sig och meddelar om allt är ok ifall det har varit en jobbig lämning.
  Man kan också ta med till dagis någon favorit nalle/snuttis som trygghet till vilan.
  Ha kläder som är funktionella och smidiga. T.ex yllehalare/fleecehalare istället för tvådelat, bra handskar som är varma å smidiga (rekommenderar polkupeds handskar till vintern). Ordentligt med extra kläder och handskar att ha i hyllan. Regnhalare eller t.ex. pompdelux vår/höst hängselbyxor som tål vatten så då behövs inga regnbyxor (dom håller sällan endå 100% torrt).
  Märk alla kläder, åtminstone ytterkläder, handskar och skor.
  Lycka till 🙂

 2. Malena skriver:

  Det är bra om man inte glömmer hämta sitt barn. Men om det ändå händer så blir man snabbt förlåten.

  Heja Vide! Jag tror du kommer gilla dagis. 🙂

 3. Mikaela skriver:

  Jag rekommenderar någon sorts mjuklandning, gärna att det skulle finnas en egenvårdare och att ha något gosedjur med. Foton på familjen att titta på under dagen har varit jättebra. Lycka till! Det kommer att gå bra!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *