Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Varför Norge?

18 jul , 2021, 08.01 louise

 

Många undrar hur det kommer sig att vi ska flytta till just Bergen. Så här gick det till:

Jag scrollade instagram i vanlig ordning och stötte på en bild av en före detta kollega, som nu bor i Bergen. Jag tror att det var en bild från en tur där man kunde se två orangea hängmattor och en oslagbar utsikt i bakgrunden.

Jag sa till Markus ”ska vi flytta hit?”, och han sa ja.

Så jag började googla för att se ifall jag kan studera där. Studier är ett måste, annars flyttar vi inte. Vi har båda jobb här i Helsingfors, men är också båda sugna på att se nåt nytt, bo utomlands, innan vi slår rot.

Jag hittade en utbildning, jobbade massor med hemuppgiften och kände mig nöjd med min ansökan. Kom vidare till nästa steg: intervju och en till hemuppgift som hade tight deadline. Intervjun gick förstås bra (fast jag var så nervös så jag ville dö). Hemuppgiften blev jag inte nöjd med.

I början av juni fick jag beskedet: ”tyvärr kom du inte in. Men vill du vara på väntelistan?” Jag tackade ja till väntelista och började ställa in mig på att stanna i Helsingfors. Hittade lägenhet till hösten mitt i Helsingfors centrum. Dagen innan jag skulle skriva kontrakt fick jag mailet som började med ”Gratulerer!”

Det har varit MYCKET upp och ner. Först glädje, pirr och förväntan, sen ångest och en stor klump i magen. Nu nån slags blandning av alla känslor.

Alltid när man flyttar är det jobbigt att lämna. Stan, människorna, platsen man kallat hem. Men kanske det blir bra. Troligen blir det bra. Jo, det blir det nog. Visst?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *