Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Spenatplättar

17 jul , 2021, 22.24 Markus

 

På tal om nästan ingenting vill jag tala om spenatplättar. Dessa matvarornas fällknivar. Mat som passar när som helst och nästan till vilket mål som helst.

Ifall du har barn är spenatplättarna antagligen stapelvara i ditt kök och en relevant del av familjens kostcirkel. Vilket är bra, för de är enkla att värma och antagligen inte lika ohälsosamma som de flesta andra alternativ för snabbt uppvärmd mat.

Såvida man ens vill värma dem. De kan ätas varma eller kalla. De kan ätas tillsammans med något annat eller bara som sådana. Vissa föredra lingonsylt med dem, andra vill ha en klick smör.

Varför nämner jag dessa gröna ringar? Jo, för att sommaren är en tid då normala rutiner är svåra att hålla och som en följd av det blir lite udda mattider. Man gör utflykter och man kommer och går lite oplanerat. Då är plättarna ypperlig mat för att skarva.

Har till min förvåning hört att det finns de som skäms över att ge spenatplättar åt sina barn. De skall man absolut inte göra. Plättarna är, som sagt, antagligen ett betydligt bättre alternativ än de flesta andra nödlösningar man skulle komma på och de blir varma fort.

Så ät gärna spenatplättar när det bekommer sig. Och må väl.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *