Vardagstro och söndagstvivel
En rad med hus, vatten och en bergsslinga.

Okategoriserade

Det blir alternativ A

11 jul , 2021, 08.00 louise

 

Jag nämnde i ett tidigare inlägg att vi har haft två seriösa alternativ på bordet när det kommer till vad vi ska göra på hösten. Då var det sisådär 70% säkert att vi skulle stanna i Helsingfors, vilket var alternativ B. Men plötsligt hände det. Jag fick mailet som började med ”Gratulerer!”…

Det ska nämligen bli en grafisk designer av mig! Jag har blivit antagen till Universitetet i Bergen där jag ska studera visuell kommunikation. Det är något jag velat göra länge, jag har bara väntat på rätt tillfälle. Och kanske är det nu.

Om man väntar för länge blir rätt tillfälle aldrig. Jag har tänkt många gånger ”jag borde stanna och jobba ett år till så jag hinner spara mer pengar”, ”kanske det är bättre att åka om ett år när coronan är mer under kontroll”, ”jag borde inte säga upp mig, jag har ju ett bra jobb och fast anställning”.

Men oavsett hur många gånger jag vänt och vridit på situationen kan jag inte komma förbi det faktum att rätt tid är nu. Jag har varken barn eller huslån eller katt. Inget ansvar, inget som håller fast mig här. Det är en treårig utbildning så om allt går väl blir jag klar innan jag hunnit fylla 30, vilket ju är alldeles ypperligt. Dessutom vet man aldrig vad som händer, nästa år kanske nåt hade stått i vägen. Men just nu är vägen fri.

PS. Lägenhetsletandet har inte varit lyckat hittills, säg gärna hepp ifall du känner nån som känner nån. Vi vill gärna ha tak över huvudet, helst. Det lär ska regna en del där också.

Update: Vi har skrivit lägenhetskontrakt!!!

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *