Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Boktips till sommaren

10 jul , 2021, 21.39 Markus

 

Boktips är aldig fel. Särskilt inte nu till sommaren, då man i teorin har mera tid att läsa böcker. Dagens boktips är dock för barnfamiljer eller sådana som annars bara diggar ungdomsfantasy.

När jag själv var yngre brydde jag mig inte om fantasy och jag är just så gammal att när första Harry Potter-boken kom ut, var jag redan i militären. Därför läste jag aldig böckerna då, men de som följt med mina skriverier vet att jag nu slukat HP-böckerna som högläsning med knattarna.

Boktipsen då. Jo, två bokserier för äldre barn och ungdomar. Den första är av inhemsk produktion och i mitt tycke ruskigt välskriven (och väl påkommen): Pärlfiskar-serien av Karin Erlandsson. Den finns även som ljudbok, om man föredrar sådana. Jag tänker inte gå in på själva storyn, den får du läsa själv men serien håller internationell klass bland denna typens bokserier.

Den andra bokserien är lite mera otippad, då den kom till oss ”gratis” då knattarna sålt jultidningar till släkt och vänner och boken låg i paketet som extragåva. Serien heter Nevermoor och är skriven av Jessica Townsend (tror att hon är från Australien). Det är lite Harry Potter-stuk över denna serie men Nevermoor-världen är så pass väl skapad att det inte stör. Väl värd en läsning, det finns tre böcker för tillfället. Bokserien är ganska visuell och föga otippat tycks det vara en filmserie på gång på basen av böckerna.

Fördelen med att läsa högt istället för att lyssna på ljudsaga tillsammans är att man kan filtrera bort de grövsta, om man känner för det. Men visst är det skönt att bara ligga och lyssna tillsammans också.

Här var veckans boktips. Må väl.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *