Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Dagslägersveckorna börjar

6 jun , 2021, 10.28 Markus

 

Skolavslutning. Sommarlovet börjar. Najs. Barnen är naturligtvis glada. Så även deras föräldrar, naturligtvis.

Veckorna i juni är alltid ett intressant pussel, då föräldrarna sällan har semester men barnen har. Detta är, vill jag klart och tydligt påpeka, inte ett problem utan bara något man måste ha lite framförhållning med.

Det kryllar av verksamhet för barnen. Bara att välja och vraka. Vissa har en kostnad men inte alla.

Den största utmaningen är logistiken. Oftast är dagslägren just åt andra hållet från ens egen arbetsväg och sedan skall barnen komma ihåg att ha med utrustning x, y och z. Till vissa dagsläger skall man ha egen vägkost medan på andra får de mat under dagen. Lägren brukar vara från 9 till 16, så det blir kortare dagar på jobbet om man skall hinna både föra och hämta.

Kräver lite planering och framförhållning. Men hör liksom lite försommaren till. I bästa fall samåker man med kompisar, så att det är en större pool föräldrar som hämtar och för.

Enligt vår subjektiva åsikt är dessa dagsläger mycket omtyckta av barnen och därmed väl värda det lilla råddet de skapar i vardagen. Oftast är lägren en vecka åt gången, så i bästa fall hinner barnen på 3 eller 4 olika läger innar midsommaren.

Bara att hålla i hatten och ha rätt utrustning med till rätt dagsläger.

Må väl.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *