Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Den finaste veckan på skolåret

3 jun , 2021, 09.34 Susanna

 

Alltså finns det något finare än skolavslutningsveckan? Jag blir lika stum varje år. Både som studerande och som lärare. Lyckan är att jag har mitt arbetsrum bredvid musiksalen så får lyssna på sångövning efter sångövning. Det är en viss känsla i luften som är lika stark varje år.

Själv börjar jag också bli ivrig på lite sommarlov. Det är min första sommar med betald semester och jag kunde inte vara lyckligare! Den här veckan behöver allt avslutas. Jag behöver mappa papper och sätta in de sista kurserna. Sen är det sommar som gäller! I juni har jag ännu några dagar arbete då vi tar emot våra nya studerande, men i övrigt är jag fri som en fågel.

Jag tar det sen!

Jag märker att jag sätter ganska mycket press på vad jag ska hinna med under sommarlovet. Mycket av det som jag nu tänker på gällande bröllopsförberedelser säger jag ”äh, det tar jag i juni när jag har mer tid!”. Nu är vi redan inne i juni och plötsligt borde jag ta tag i saker. Hur går det alltid så?

Det är så många saker som känns små som börjar hopa sig. Programblad måst fixas, bakverk måst beställas, spellistor måste göras. Valsen borde övas (om jag bara kom över min ångest gällande den!) och texter inför vigseln borde hittas. Trots att jag tyckte att vi började i så god tid så har ändå coronan lamslagit oss såpass länge att mycket mer än jag trodde fortfarande är ogjort.

Tack och lov att vi har ett bra bröllopsteam med oss! Annars vet jag inte hur allt sku fixa sig. För en och en halv vecka sedan tog jag en av mina brudtärnor med mig till blomaffären för att beställa min brudbukett. Sku ha varit så borttappad utan henne! Kan knappt berätta vad vi kom fram till eftersom jag verkligen inte vet något om blommor. Stod bara och nickade och log medan jag såg en bukett skapas framför mina ögon. Min brudtärna köpte en liten miniversion av buketten som jag tog med hem, den har stått och sett vacker ut på vårt köksbord sedan dess!

Sommar och blommor och bröllop! Blir det mycket bättre än så?

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *