Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Röstningstider

29 maj , 2021, 10.03 Markus

 

Det nalkas kommunalval. Alla skall naturligtvis rösta, det är viktigt. Kom ihåg att rösta.

Vem man sedan skall rösta på är en svårare fråga. Jag vågar dessutom påstå att det i ankdammen är extra svårt att välja vem man skall rösta på, då man antagligen känner ett större antal kandidater.

Efter en snabb genomgång av kandidatlistorna tycks jag känna drygt tio kandidater i min valkrets. Vissa av dem dessutom ganska bra.

Frågan är om man skall rösta på någon kiva kompis eller på någon som har substanskunnande? I idealfall korrelerar dessa, men tyvärr inte alltid.

När man väljer kommunalvalskandidat är det, som tur, lättare att göra skillnad på kandidaterna än i nationella val. I kommunalval bör kandidaterna ta ställning till väldigt konkreta frågor och det gör valet av kandidat för min del lättare. Det finns vissa konkreta frågor jag har ganska starka åsikter om och ingen vänskap skulle få mej att välja på någon som tänker olika i dessa frågor.

En svår fråga är också om man borde välja en fräsch nykomling eller en garvad politiker som siktar på omval. En ny kandidat har iver och nya tankar medan en garvad politiker antagligen är bättre på att driva sin agenda i den hårda verklighet som kommunalpolitiken i en större stad är.

Svåra frågor. Som tur har man några dagar tid ännu att tänka, såvida man in förhandsröstat redan.

Må väl. Och glöm inte att rösta.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *