Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Skolbarnens sommarledighet

22 maj , 2021, 20.30 Markus

 

Man borde inte läsa insändare i dagstidningar, man blir bara upprörd. Och det är inte bra för blodtrycket.

Nu läste jag en insändare där en förälder till ett barn i lågstadieåldern föreslog att barnen sommarlov skulle förkortas till 4-5 veckor, så att de matchar föräldrarnas semestrar.

Och fick alltså högt blodtryck när jag läste detta, eftersom det är en korkad idé. Det är barnens sommarlov, inte föräldrarnas. Visst kan det vara utmanande att försöka hitta på program åt barnen för 10 veckor, men de flesta föräldrar i modern tid har hittils lyckats och jag vågar påstå att det blir lättare hela tiden. Det ordnas läger och dagsläger och öppen verksamhet och fast fast. Vissa av dem kostar men inte alla. Det finns kostnadsfri verksamhet och till de flesta sommarläger kan man dessutom anhålla om nedsatt kostnad eller att man får komma helt gratis.

Kan t.ex tipsa om att man till församligarnas läger och dagläger kan anhålla om nedsatt kostnad eller att få delta helt kostandsfritt. Kolla med din lokala församling.

I insändarem jag läste handlade det inte om pengar utan om att föräldrarna inte ansåg att en åttaåring kan vara utan uppsikt alls. Vilket naturligtvis är beklagligt att just den åttaåringen inte kan vara det, men att man då skulle ändra på alla Finlands åttaåringas sommarlovs längd känns ganska fel.

Och som sagt, det finns kostandsfri och kostandsbelagd verksamhet för alla veckor i juni och åter igen i augusti. I juli är det mindre av den varan, men då är kanske föräldrarna (eller någon av föräldrarna) på semester.

Skall försöka undvika att läsa insändare i fortsättningen. Må väl.

Läs också

2 kommentarer

  1. Maisa skriver:

    Vill tipsa om Hello World! som arrangerar digitala sommarkollon för barn mellan 8 och 18 år! Barnen får en fantastiskt kul sommarvecka med inspiration till programmering, en hel del fysiska aktiviteter med olika samarbetspartners som medverkar. Sommarens schema finns på https://helloworld.se/hello-sommar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *