Vardagstro och söndagstvivel

att välja,attityd,barn,Kontraster,Okategoriserade,sorg

Det blir sällan sämre av en kanelbulle

21 maj , 2021, 19.58 sandra

 


Vide gillar att äta som vi vuxna. I påskas fick han nämligen tag på ett chokladägg och efter det vet han att vuxna ibland äter sånt som smakar väldigt bra. Nu vet jag att rekommendationen är att barn under 1 år inte ska äta socker. Ursäkta och förlåt. Vi borstar tänderna en extra gång.

Till Vides favoritmat hör numera grillad kyckling, jordgubbar, avokadosushi (Jag gav faktiskt den bit som kändes mest barnvänlig) och kanelbulle.

Han är inte speciellt matglad men det har börjat gå bättre med maten efter att han började äta samma mat som oss andra. Så då tänker jag: varför ska jag börja krångla?

Vet ni vad som är värre? När någon som vill äta inte kan. Oliver tappade förmågan att svälja tidigt. Det var sorgligt. Vi försökte ge honom det som smakade gott så länge det var möjligt.

Vi fick tips om att de som äter peg-mat, alltså genom magen, kan känna en ganska sötsliskig och maffig smak i munnen. Därför är de kanske inte så sugna på sötsaker, utan mer på sånt som smakar surt och starkt. Sista gången Oliver njöt av en smak var då han smakade på franskisar med ketchup. Det var härligt. Att se hur ögonen lyste då han gillade variationen och smaken. 

Därför har jag gjort ett beslut. Den som kan äta ska få njuta av det som smakar gott. Jag krånglar därför inte då lillebror vill äta godsaker. Men jag försöker borsta hans tänder lite mer noggrant.

Den som kan äta ska få njuta av det som smakar gott.

Samma sommar Oliver blev sjuk fick jag och Nicke ett brev av en kompis. Hon hade skickat ett presentkort till ett café. Hon skrev ”Inget kan göra situationen bättre. Men ganska få dagar blir ju trots allt sämre av en kanelbulle”. Det tyckte jag var fantastiskt.

Så det är min fredagshälsning. Mat ska få smaka bra och göra en glad. Ät det som är gott då du kan. Få dagar blir trots allt sämre av en kanelbulle. Ha en skön kväll!

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *