Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Skrammel i köket på mors dag

9 maj , 2021, 09.38 Markus

 

Det finns en stereotypi om hur en villrådig fader en gång om året desperat skramlar i köket för att kunna väcka modern med frukost på sängen. Mamman ligger då rimligtvis och myser i sängen medan pappan tafatt skramlar och försöker få något till stånd. Hon eventuellt funderar på att stiga upp för att hjälpa till?

I varje fall i min bubbla är dessa tider långt i historien. Om möjligt funderar mamman på att stiga upp för att säga åt pappan att nu räcker med med förberedelsena, allt behöver inte vara självlagat och ha prefixet ”artesan”. Visst är det gått med kaffe kokat på själv malda bönor (med optimalt moment tryck på klingan i kaffekvarnen) och surdegsbröd på egen degrot och apelsinjuice som är pressat på apelsiner som pappan själv odlat hydroponiskt i källaren. Men att nu skulle det smaka med lite kaffe så att dagen kunde komma i gång.

Det skall väl dock räknas som framsteg i samhället att kaffet på sängen lite försenas pga. det skall malas på ett visst sätt, då alternativet vore att kaffet blir lite försenat för att pappan inte brukar göra något i köket.

Hur som haver, glad mors dag. Hoppas skramlet i köket resulterade i något gott.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *