Vardagstro och söndagstvivel
Ett fat med halverade ägg och i förgrunden gula tulpaner.

Okategoriserade

En andra påsk i stan

11 apr , 2021, 08.00 louise

 

Vanligen brukar jag åka till Jeppis under högtider som påsk och jul. Men även i år, precis som ifjol, blev det en påsk hemma i stan i stället. Snart blir det rutin ju!

På långfredagen åkte vi till Markus bror och hans fru i Vanda. De är de enda familjemedlemmarna vi har här i Nyland, och det känns ju bara rätt att fira med familjen! Vi åt påskmiddag med förrätt, huvudrätt och efterrätt och så nåt litet vinglas på det. Sedan promenerade vi runt en sjö med deras hund och jag drömde om att köpa lägenhet i Vanda med sjöutsikt. Vi spelade spel på kvällen. På morgonen åt vi rester.

Markus jobbade med att streama gudstjänster hela påsken. Det gav mig lite andrum. Jag njöt av att tvätta kläder, städa och laga mat. Jobbade på mina egna projekt. Men jag måste erkänna att jag inte hade tackat nej till ännu en ledig dag.

Men. Med det sagt så har jag faktiskt mycket ledighet att se fram emot i april. Min mamma fyller jämnt så henne ska vi fira i Seinäjoki och Vasa nästa helg. Dessutom har jag semester sista veckan i april, så då åker vi norrut. Och jag har en sak jag ser särskilt mycket fram emot under semestern…

Jag och en kompis lyckades googla oss fram till att min favorithäst från tiden när jag red aktivt fortfarande lever och bor kvar på (nästan) samma ställe. Så jag kontaktade min gamla ridlärare och frågade om jag kan få komma och klappa honom. Hon svarade och sa att jag till och med kan få komma och rida om jag vill…! Ni som vet vet, men alltså, kärleken till en häst är så stark. Jag har saknat ihjäl mig efter honom. Jag kommer antagligen gråta. Ni får bildbevis sen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *