Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Trycktvätten

10 apr , 2021, 09.31 Markus

 

Av en orsak jag inte riktigt själv heller förstår vill jag köpa en trycktvätt. Alltså en sådan maskin som är stor som en gammaldags damsugare och sprutar vatten med högt tryck (nomen est omen).

Man kan tvätta allt möjligt med den. I reklamerna tvättar välkammade och vältränade personer sin terasser med maskinen. Nu råkar jag inte ha en terass och inte något hår heller, så är då varken terassägare eller välkammad.

Min cykel brukar jag tvätta med en vanligt vattenslang på gården, men nu är då tanken att jag med hjälp av en brummande maskin kan komprimera vattenstrålen och på det sättet uppnå något bättre. Oklart vad, men säkert något. I teorin borde tvätten gå snabbare, då man kan spruta en större volym vatten på en kortare tid genom en trycktvätt än genom en vanlig vattenslang.

Inte för att jag egentligen skulle ha plats för maskinen, den är som sagt stor som en gammaldags damsugare och sådan plats finns inte i något skrubb.

Det går naturligtvis att hyra trycktvättar för skäliga dagspriser, men det är inte samma sak. Speciellt då jag inte skulle skaffa tvätten till något specifikt behov, så det är omöjligt att förutspå när den behövs och antar att det inte finns hyrtjänster som kan hämta tvättar på 10 minuter till ens gård.

Skall nu fortsätta googla på olika modeller. Det finns en myriad av dem. Må väl och håll social distans. Ett bra distansmått för distans är en trycktvätts stråles båglängd. Kanske det kunde bli den nya nationella standarden för avstånd i koronatider.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *