Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Put a ring on it!

8 apr , 2021, 09.00 Susanna

 

Känner att det är svårt i skrivande stund att faktiskt hålla ivern för bröllopet igång. Jag försöker blunda för verkligheten att det här bröllopet faktiskt ska bli av, och att det betyder att vi måste förbereda det. Det är små steg framåt för att så småningom faktiskt komma tillbaka till ivern. Coronasifforna ser hela tiden bättre ut och sommaren närmar sig. Månne det inte drar upp mitt humör också!

För några veckor sen gjorde jag det som jag inte ens var säker på att jag skulle göra. Jag åkte till guldsmedsaffären och hämtade hem min vigselring!

Att välja vigselring har hittills varit det svåraste för mig. Jag var inte ens säker på om jag ville ha en. Till vardags bär jag knappt smycken. Örhängen ibland men väldigt periodvis. Om jag bara är hemma, vilket varit majoriteten av dagarna det senaste året, så sätter jag inte ens alltid förlovningsringen på mig. Jag tycker om smycken men vet också att jag inte är alldeles bekväm med dem till vardags.

Vad gör man för att det ska kännas rätt?

Valet av förlovningsring var ganska enkelt. Jag visste ungefär vad jag tycker är snyggt och jag fick, som jag redan tidigare berättat, välja min egen ring. Den är alldeles perfekt och den enda ringen jag någonsin drömt om. Därför var det nu svårt att bestämma sig för en vigselring. Länge sade jag att jag inte ville ha en. Det kändes onödigt och dyrt och svårt att välja. Trots det blev frågan och snurra i mitt bakhuvud. Kanske ändå?

Jag tog upp frågan med mina brudtärnor när vi hade träff och planeringskväll. En av dem kom med ett bra förslag som jag kände att kanske kunde vara rätt. Vi satt och bläddrade i en bröllopstidning, och där var den! Min vigselring! En simpel ring i vitguld utan några extra diamanter eller annat. Bara ett vackert mönster som tilltalar Lord of the Rings-fantasten i mig med sina snirkliga alviska mönster.

En av mina brudtärnor ska gifta sig i augusti och åkte till en guldsmedsaffär för att beställa sin egen ring och skickade efteråt ett meddelande till mig där hon sade att hon beställt min ring också om jag ville komma och prova den. Sagt och gjort! Jag åkte med henne, testade ringen, betalade den och åkte lycklig hem.

Mitt främsta tips när det gäller ring är att sänka kraven. Inget tvingar dig att köpa en ring, men om det liksom för mig är något som blir och gnaga i bakhuvudet så kan det vara bra att se över vilka alternativ man har. Jag hoppade över de dyra kategorierna och de mer klassiska kategorierna. Insåg att det är viktigt att den är liten, lätt och passar fint ihop med förlovningsringen. Inget extra, inga stenar eller diamanter. Bara en tunn ring i vackert material.

Jag är så nöjd och glad över att ha hitta en som passar så fint ihop med min stil och som jag känner att jag kan bära resten av mitt liv!

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *