Vardagstro och söndagstvivel

barn,Kontraster,Livet,Okategoriserade

Mina 5 senaste liv

26 mar , 2021, 19.27 sandra

 

Det är vår igen. På våren går stor del av min tankeverksamhet till att perioden då vi fick reda på att Oliver var sjuk. Tiden innan vi visste om sjukdomen och inte kunde föreställa oss. Tiden på sjukhus då vi visste men försökte tro att det var annorlunda. Då vi fick epilepsidiagnosen och sedan väntade på INCL-diagnosen. 

Min telefon har den här ganska enkla funktionen ”1 år sedan”, ”5 år sedan”. Du har den säkert också.

Jag har förstås levt genom många andra år också men telefonbilderna saknas.

Du har säkert varit med om händelser som är så stora att det bara finns före och efter de här händelserna. Mina ”x år sedan” är sådana just nu. Bilderna blickar tillbaka till helt fem olika liv. 

Idag för 5 år sedan var storebrors favoritbok en bok där glada djur spelar klassisk musik. Vi var ganska nya Jakobstadsbor, Nicke hade precis blivit färdig och vi hade en 8 månaders kille skrattade och härjade. Allt var så lätt och vi ser ut som tonåringar på bilderna.

Idag för 4 år sedan misstänkte vi att samma killen är sjuk. Snart skulle vi att få veta hur sjuk han var. Vi ser inte ut som tonåringar.

Idag för 3 år sedan har jag vant mig med ett nytt liv. Ett liv med konstant kontakt med sjukhus. Ett liv som kretsar kring medicintider och en tid då jag gläds att vi får en paus mellan sjukdomens prövningar för att pyssla en kort stund innan nästa kämpiga stund börjar. Vi är inte med på bilderna.

Idag för 2 år sedan är vi i Tammerfors för att byta en trasig venkateter. Operationer och sjukhusliv var nu så vardagligt att det kändes lite som en utflykt. Vi ser rätt trötta ut.

Idag för 1 år sen var jag hemma. Sjukskriven för att storebror inte längre fanns hos oss och för att lillebror i magen är påväg och det verkade bli en tidig lillebror. Bara jag på bilden, jag ser rätt sliten ut.

I dag känns det igen som att vi lever ett helt annat liv. Lillebror är 10 månader och mycket liknar livet för 5 år sedan även om allt är helt annorlunda. Lillebror älskar att gunga. Livet är oftast rätt bra. Men vi är utan en. Vi ser väl ut att vara i vår egen ålder.

Mars och snart påsk igen. 

5 år och 5 liv.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *