Vardagstro och söndagstvivel
En skål med kokosbollar på ett bord.

Okategoriserade

Världens godaste dadelbollar

31 jan , 2021, 08.00 louise

 

Varför börjar jag mina receptinlägg med ”Världens…”? Känns lite väl riskabelt. Jag menar, det kan ju hända att nån annan faktiskt har ett bättre recept. I så fall får ni gärna dela mer er! Jag har utgått från Ida Wargs recept, med egna förbättringar. Efter att ha modifierat receptet x antal gånger under den senaste tiden har jag nu hittat den perfekta kombinationen av ingredienser.

Jag har sockerstrejkat i januari (HC-versionen av att godisstrejka). Det här har varit mitt go to snack när jag är sugen på nåt sött! En dadelboll, en kopp mörkrostat kaffe (eventuellt med en skvätt havremjölk) och ett avsnitt av The Office. Ooooj, vad jag längtar till lunchkaffet…

Dadelbollarna kan göras glutenfria och veganska. Här, håll till godo:

Mixa:

2,5 dl havregryn
0,5 dl proteinpulver (vaniljsmak är bäst)
13 dadlar.

Tillägg:

3 msk kokosolja
2 msk kallt kaffe
1,5 msk kakao
1 nypa salt

Mixa till en massa som ser ut som traditionell kokosbollssmet. Gör sedan bollar av smeten (eller ät med sked!) och rulla dem i kokosflingor. YUM!

Om du vill lämna bort proteinpulvret kan du använda 2,5 dl havregryn och 0,5 dl kokosolja för att få samma konsistens. Vad tyckte du? Berätta gärna!

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *