Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Mot ljusare tider

30 jan , 2021, 18.36 Markus

 

Dagarna blir sakta men säkert längre. Det är inte nödvändigtvis beckmörkt när man lunkar iväg på morgonen. Vilket är ganska trevligt, för det är tråkigt att vandra i mörker (jo, det finns säkert någon djupare tolkning av denna mening).

Dessutom är de snö på marken, så omgivningen är lite ljusare och snön dämpar ljudet. Så det är nästan trevligt att gå ut på morgonen. Att snön dämpar ljudet är en egenskap jag inte uppskattat förr så mycket men anefter åren kommer, upskattar man det mer och mer.

Man märker även att dagen blir lite längre, då det nödvändigtvis inte heller är beckmörkt när man skall hemåt på eftermiddagen. Vissa dagar har det t.o.m varit lite soligt när man trampat hemåt.

Att gå mot ljusare tider är naturligtvis skönt, bara man våra njuta av det. Ökat ljus betyder också att man även förväntas vara glad över det, även om det för med sig många saker att planera och tänka på gällande den kommande våren och sommaren.

Den mörka vintern har den fördelen att man liksom kan vara gömman utan att behöva göra så mycket. Nu när sol och sommar kommer, bör man aktivera sig.

I det stora hela är det ändå positivt att ljuset kommer. Så bara att njuta. Må väl.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *