Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Pjäxframförhållning

23 jan , 2021, 09.42 Markus

 

Utöver lifestyletips kan man även få tips för bättre föräldraskap i denna blogg. Mitt lifestyletips, för den som redan glömt det, var att man skall ta itu med saker i dag, inte imorgon.

Sedan till föräldraskap. Denna tid på året brukar det plinga till i appen där skolan och föräldrarna kommunicerar med varann, i många kommuner kallad Wilma. Det kommer ett meddelande med de ökända orden ”nästa fredag skidar hela klassen, om vädret tillåter”.

Detta innebär att en hel årskull barn samma dag och samma tid skall ha passande terrängskidningsutrustning, något väldigt få har här i huvudstadsregionen. Vilket leder till en rush av förfrågningar på sociala medier och finkamning av alla loppissajter på internet. De snabbaste kan lyckas få ett par passande pjäxor via en loppissajt, men de behöver oftast hämtas från en stadsdel minst 35 minuters körväg från var man själv bor.

Sedan måste man ju veta om bindningstypen är ”sns” eller ”nnn”. Och komma ihåg att storleken på pjäxan alltid är mindre än i normala skor, alltså att om det står ”35” i pjäxan är den på riktigt en ”33” eller ”34”.

Till tipset då. Jo, det är enkelt: när du nu ändå måste sätta ner en hel kväll på att hitta på nätet och köpslå med halvidioter på loppisajter för att sedan nästa kväll köra runt i stora delar av länet, varför inte köpa flera års behov på en gång? När man nu ändå gör det, köp två eller tre års framförhållning och åk lite extra den där kvällen och hämta pjäxor (och eventuellt skidor) för minst tre års behov framåt. Om du just nu behöver storleks 35 pjäxor, köp även 36, 37 och kanske 38 den kvällen du ändå måste offra tid för det. Din framtida du kommer att tacka dej innerligt nästa år och sen nästa år och sen nästa år. Du kan dessutom sälja bort pjäxorna anefter de blir små, så ekonomiskt är det inte en så dålig affär, om än man inte kanske vill räkna på kostnaden för uppbundet kapital i pjäxorna.

Man kan även öka sitt sociala kapital på detta sätt. Man kan bli den där livräddaren som kan svara i årskursens FB-föräldragrupp att ”jo, vi borde ha ett par att låna”, när någon förälder desperat söker efter pjäxor kvällen innan skidkvarten. Aldrig fel med lite socialt kapital.

Och jag skrev inte ”skidkvarten” av misstag. Barnen brukar skida i max. en kvart, eftersom nettotiden barnen de facto skidar den dagen är en kvart. Den övriga tiden går åt till att klä av och på pjäxor/skidor och försöka hållas stående och inte tappa sina stavar. Och detta då med antagandet att skiddagen blir av, för det är inte helt omöjligt att det är ösregn den dagen eller att stadens fastighetskontor av säkerhetsskäl och/eller i misstag sandat skidspåret.

Så, där då ett kanontips. Ha pjäxframförhållning. Och må väl.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *