Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Botox!

20 jan , 2021, 17.05 christa

 

Visste ni att Botox (botulinumtoxin) också räknas som ett biologiskt vapen? Cirka 2 gram skulle räcka för att döda hela Finlands befolkning. Hoppas att min läkare gav mig lite mindre än så …

Vissa injicerar Botox i pannan, jag injicerar det i min styva vad. Det är mycket vanligt att människor med neurologiska problem får Botox injicerat i musklerna, för att motverka spasticiteten. Jag som har haft en hjärnblödning, alltså en stroke, är tyvärr drabbad.

Nu ska jag inte ropa hej förrän jag är över bäcken men – jag märker en skillnad av Botoxen som injicerades i fredags!

Min sjukgymnast (eller fysioterapeut), som jag träffade här om dagen, märkte detsamma! Hon beskrev det som att min vadmuskel hade ”smält” lite grann.

Det är ingen mirakelmetod, men om det hjälper mig lite är jag mer än nöjd. Jag hoppas hoppas hoppas att det fortsätter så här!

Effekten av Botoxen håller i sig i ca tre månader. Om man vill ta en eller flera injektioner då kan man göra det.

Jag har verkligen försökt med ALLA metoder för att min vadmuskel ska lugna sig. Men – om det här hjälper lite, förhöjs min livskvalitet ganska mycket.

Men terrängen just nu, med all snö och is, är en utmaning för mig. Jag får mer spända muskler om jag går på ett ojämt och halt underlag – förstås.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *