Vardagstro och söndagstvivel

barn,glädje,livet,Natur,Okategoriserade,Vardag

Kölden och kryptagen

6 jan , 2021, 14.08 sandra

 

Trevlig trettondag på er!

Kölden har intagit landet. Jag är osäker på temperaturen just nu. Hos oss står det -11 men på Facebook kan jag läsa att det är allt från -10 till -25 i Pedersöre. (Baserat på detta kunde en nästan kunna dra slutsatsen att det som skrivs på Facebook är subjektivt).

Då jag själv var övertygad om att det var -12,5 gick vi en familjepromenad så att Vide skulle kunna sova sin första vila. Det kändes lite svårt att klä barnet för -12,5, men min far sa att det faktiskt inte är -40. Ni vet, för 100 år sedan sov alla barn utomhus utan kläder i -40 och ingen klagade. *

Hur kallt är det hos dig…egentligen?

Barnet var ändå varmt men inte svettigt. Tro mig, vi kollade. Han hade ylleunderställ, ett lager stickade kläder från topp till tå och statens ylle- och vinterhalare.** Han låg i en vintersovpåse som i sin tur låg på en fårskinsfäll. Han hade två mössor. Som sanna nutidsföräldrar fotograferade vi varje lager. Ifall någon behöver bevis.

En orsak till att barnet sover bäst i en vagn i rörelse är att han just nu har mycket att stå i. Att vara 7 månader är stressigt. På julafton fick han sin första tand och nu har han lärt sig åla eller krypa. Kryptagen är inte helt stilrena ännu. Vi kan inte göra en exempelvideo för krypning. Kryptagen är någon slags hybrid av att kasta sig framåt och sedan paddla kanadensare med båda armarna till sidan. Jag vet inte varför våra barn paddelkryper. Båda pojkarna har haft den stilen. De har båda fått fysioterapi så kanske det någon slags överträning. Såklart.

Igår testade vi göra samma sak som det krypande barnet. Tror ett av de bästa träningssätten är att imitera rörelserna hos ett barn som är i startgroparna för krypande. Meddela om du har nyårslovat att du ska börja med en ny träningsform och behöver en träningsvideo.

Trevlig fortsättning på trettondagen!

*hörsägen, troligen fake old news

**overall för att vara korrekt

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *