Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Bilen som står

12 Dec , 2020, 12.37 Markus

 

Man borde inte använda exceltabeller till uträkningar kring privatlivet. Excelltabeller bör användas främst för arbetsrelaterade grejer.

Nu gjorde jag tyvärr en tabell som berörde privatlivet. Gjorde nämligen en kalkyl över hur mycket bilen används och hur mycket den står. Slutresultatet var att bilen står mera än 99% av tiden. Nu är det ju koronatider så bilen används lite mindre än normalt (då hobbyn uteblivit), men även innan koronarestriktioner låg användningen på under 2%. Alltså att bilen stod även under normala förhållanden mera än 98% av tiden.

Jag är fullt medveten om att bilens största värde ligger i att man har tillgång till den just då man behöver, alltså samma logik enligt vilken man betalar för eltransfern, men det känns på något sätt tokigt att betala så mycket för den potentialen.

Man blir även lite depping när man tittar på ekonomin. En stor del av kostnaderna är oberoende körda kilometrar, eftersom bilskatten och försäkningen och besiktningen och fast vad. Så även om man inte kör, betalar man för plåthögen.

Nå, i julatider kan man ju glädja sig åt att det går smidigt att göra julshopping med bilen. Ännu smidigare vore det att beställa hem det mesta (inkl. julmaten), men det vore ju att tänka logiskt. Vilket inte alltid är så lätt, att tänka logiskt alltså.

Skall dock inte låta detta förstöra den stigande julstämningen. Kanske plåthögen kunde få lite fina juldekorationer på sig. Det blir ju inte så mycket körande denna jul, så man kunde pynta även bilen, så att den kan bringa glädje och värme till förbipasserande människor.

Må väl.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *