Vardagstro och söndagstvivel
En rosa bakgrund med texten "Don't panic"

Okategoriserade

En ångestfylld millenial

22 Nov , 2020, 16.49 louise

 

Jag har snöat in mig på Instagramkontot justme.rod. Det är en kille som gör Reels, eller egentligen Tiktoks, alltså korta, ofta skämtsamma, videor som vanligen innehåller musik eller en soundbite från en film eller serie.

De flesta av hans videor handlar om hur millenials (personer födda mellan 1981 och 1996, enligt vissa källor) hanterar livet. Och jag känner ju igen mig i allt. Ständig ångest över varenda liten sak, som t.ex. när man får ett ”ok” som svar i stället för ”ok!”. Eller måndagsångesten som kickar igång på en lördagsmorgon. Eller att övertänka varje meddelande man skickar.

Min ångest är starkast relaterad till jobbet. Det är en känsla av att aldrig göra tillräckligt. Jag har också en sånt jobb som aldrig tar slut, man kan alltid göra mer. På ett sätt kändes det enklare att jobba som journalist. Man fick en juttu, gjorde den och checkade ut. Riktigt så enkelt är det ju ändå inte. Man bedöms konstant, och man ska klara av de arga kommentarerna (som ibland är riktigt osakliga). Men arbetsuppgifterna är mer konkreta. Det finns en början och ett slut.

Är det en millenial-grej att angsta över jobbet? Eller är det nåt som drabbar alla, och därmed nåt som blir bättre med tiden?

För att hantera jobbangsten behöver man nog inse att ens värde inte ligger i ens prestationer. Det är okej att ibland göra ett okej jobb. Hur hanterar du saken? Ge gärna tips!

Nu är det dags för lite self care. Det är ändå måndagsmorgon om mindre än 15 timmar.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *