Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Ljus i mörkret

21 Nov , 2020, 10.33 Markus

 

I veckan har det delats ut ljus på gator och torg i samband med ”Utan dej”-kampanjen. Tydligen har ljusen haft önskad effekt, för ljuset har uppenbarligen anlänt. Marken har blivit ljus och vi kan väl komma överens om att det är just pga. ljusutdelningskampanjen, eller hur?

När ljuset anländer till marken betyder det också att markens friktion minskar, vilket betyder att marken blir hal. Vilket i sin tur betyder att man borde sätta vinderdäck på olika fortskaffningsmedel.

Tydligen är jag en hipster, för efter en inventarieräkning i källaren visar det sig att jag äger vinterdäck till cykeln men inte till bilen. Vilket nu inte är ett stort problem, då bilen står för det mesta. Dessutom vet jag inte riktigt hur man åker efter vinterdäck till bilen utan att ha vinterdäck på bilen. Så det får bli för stunden, i väntan på att normalt höstrusk återkommer (tyvärr).

Kampanjen med ljus i mörkret borde nog fortsätta, för vardagen blir lite mera dräglig när det är ljust. Och på sikt går vi ju mot ljusare tider, om än det ännu blir mörkare i en dryg månad till. Men sen blir det ljusare igen.

Bäst att gå ut och njuta av snön, så länge den finns kvar. Må väl.

Kan f.ö nämnas att hunden ej sysslar med yoga utan försöker klättra upp i trädet för att snusa på en ekorre. Med dålig framgång.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *