Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Uppsats: Mitt höstlov

17 okt , 2020, 09.03 Markus

 

Med risk för att detta skall bli en lifestyleblogg tänkte jag rapportera om höstlovet. Som då firas lokalt, av kända orsaker.

I förra veckans inlägg funderade jag på att inte behöva åka någonstans, då det för många tycks vara en prestigefråga att få åka någonstans under höstlovet.

Detta höstlov har barnen deltagit i stadens dagsprogram, vi har besökt en utflyktsholme och en nationalpark. Trevliga dagsutflykter som varit tämligen kravlösa. Och stressfria, då största stressmomentet var att senapen blivit hemma, så man fick nöja sig med endast ketchup på grillkorven i nationalparken.

Utflykten till nationalparken hade även fördelen att en svampkännare ingick i styrkan. Så vi kom hem med flera plastpåsar svampar, som sedan rensades hemma (se bildbevis nedan). Till saken hör att barnen deltog i rensandet, så stadsbarnen fick lite konkret kontaktyta till naturen och maten vi äter. Jag valde att inte ta bild på (välkammade) barn som rensar svamp, för det skulle ha blivit lite för mycket lifestyleblogg över det. Någonstans bör gränsen dras.

Min poäng med dessa historier är att lyfta fram att fritiden och semestern inte behöver vara så märkvärdig. Man skall inte behöva ha alla tiders ruskabild från fjällen eller kaffekoppsuppdateringen från den centraleuropeiska metropolen.

Det bör räcka med att man har en bild på ett glatt barn sittandes i en närliggade skog. Ätandes något helt vanligt, som kanske är köpt i snabbköpet. Det behöver inte vara självlagat surdegsbröd eller något med ett svårt namn, det kan vara helt vanliga russin från snabbköpet.

Må väl. Och ta det lungt.

Läs också

En kommentar

  1. Mållan skriver:

    Heh, du verkar ha tillräckligt med självdistans för att kringgå lifestyleträsket. Men, testa att skriva en höstlovsdikt! (I stället för ”uppsats”) Jag tror att det kunde bli bra!
    I övrigt håller jag med, det behöver inte vara så yvigt på alla lov, det duger bra med mindre, men det börjar ju nu också vara ett uttjatat mantra, då inga alternativ finns…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *