Vardagstro och söndagstvivel

barn

Telefontid och evig natt

26 sep , 2020, 19.17 Markus

 

Det hände vid den tiden, att jag kopplade på en funktion som gör att barnet inte kan använda sin telefon kvällstid/nattetid. Inte för att barnet nu använder telefonen på natten, men begränsningen gäller från skymning till gryning.

Barnet hade en skälig fråga: ”betyder detta att om det blir evig natt, kommer jag inte att någonsin mera använda något annat än telefonappen?”

Som fotnot kan nämnas att telefonen fungerar som telefon dygnet runt, det är bara de andra apparna som inte fungerar nattetid. Dagens barn ser telefonfunktionen som en funktion bland många, det är inte alls den mest använda funktionen i manicken.

Den eviga natten då? Vi kom överens om att ifall det nu skulle råka bli evig natt, är en enskild telefons funktionalitet det minsta av världens problem. Men att om det händer, lovar jag koppla på apparna för användning nattetid. Så nu går barnet omkring och hoppas på att det blir evig natt…

Har försökt påpeka att en evig natt inte vore så bra. T. ex borde man gå hela tiden i tjocka vantar, vilket gör telefonanvändningen svår. Finns naturligtvis även andra nackdelar med en evig natt. Så vi hoppas på att den inte kommer på några miljarder år ännu.

Må väl.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *