Vardagstro och söndagstvivel
En baby ligger i en kuvös.

barn,glädje,Livet,Människovärde

Babydagen

25 sep , 2020, 10.47 sandra

 

Nationella babydagen uppmärksammas idag på olika håll. Det är ingen dag vi brukar fira i vanliga fall, men visst är det läge att passa på då det finns en baby i huset. Vi firar den med batat. Vide blir 4 månader och prematurdoktorn ordinerade smakportioner så han får extra växtkraft.

Vi har också uppnått en annan fantastisk milstolpe. Han väger nu 5 kilogram. Han är 18 cm längre än då han föddes och har ökat sin vikt över 3,6 gånger (så där snabbt räknat). Det ni!

Vide fick modella för babyintensiven då han sov i värmeskåpet.
Vide och hans kläder som var alldelse för stora den första månaden.

Prematurföräldrar tenderar hänga upp sig på centimetrar och gram. Men så länge det handlar om att vara extra glad för varje centimeter och gram tror jag det gör mer gott än det skadar.

Vi är glada och är tacksamma för att vår lilla baby växer och för att han kom till oss. En självklar del av vår familj är han. Även om vi hade föreställt oss en annan babytid. En babytid tillsammans med storebror och kanske en mer vanlig babytid utan prematurvård, näs- magsond, mjölkpumpande och operation. Prematurtiden ger oss fortfarande en nyfödings dygnsrytm, extra vitamintillskott och en del oro.

Men glädjen att just Vide kom till oss är obeskrivlig. Han är en gåva och han är helt fantastisk!

Grattis alla bebisar på babydagen. Jag önskar att de som får eller har fått gåvan att ta hand om er möter er kärleksfullt livet ut.

Babydagen 2020 uppmärksammas av Evangelisk-lutherska kyrkan.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *