Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Rutiner skapar trygghet

23 aug , 2020, 18.59 Markus

 

Har precis kommit hem från Lekholmen, där det traditionsenliga familjelägret gått av stapeln. Det var länge oklart om lägret kunde hållas, men efter de försiktigt positiva erfarenheterna från sommarens andra läger beslöts att lägret kunde hållas.

Tursamt nog ordnas lägret av en grupp garvade lägerproffs, så man vågade anmäla sig då man visste att de antagligen tänkt på det mesta. Vilket de gjort. Allt från logement till bespisning till program och andakter var planerade så, att onödig kontakt kunde undvikas. Även andra åtgärder vidtogs.

Övning ger färdighet, så även när man ordnar läger. Familjelägret är passligt långt, har passligt mycket program för de olika deltagarna och är helt enkelt ett lyckat koncept. Konceptet har filats på genom åren och arrangörerna har varit noga med att fråga efter (och få) feedback, och de har sedan anpassat till nästa år ifall det varit önskat.

Förmågan att våga fråga efter feedback och kunna anpassa sin verksamhet enligt det är en underskattad kunskap. Dessa ledare har vågat fråga och fått feedback, anpassat innehållet/konceptet och lyckats skapa en synnerligen lyckad helhet. Både för sådana som är för första gången och sådana som varit med många år.

Kan noteras att lördagen var det lite ohemult väder och bastun på holmen väntar på reparation (sedan våren), men varkendera störde egentligen, då dagen gick fort. I övrigt fint väder och man kunde njuta av det t.ex på stranden.

Utgår från att lägret ordnas även nästa år och att man hittar sig själv där som deltagare igen.

Må väl.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *