Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Skolstarten

18 aug , 2020, 19.04 Markus

 

Skolan började igen. Efter ett relativt långt sommarlov för barnen. Vilket naturligtvis varit trevligt för dem, då vädret varit bra för det mesta och vattnet varit simdugligt.

Enligt en kort frågeundersökning utanför skolans port var det även välkommet bland eleverna att skolan börjar igen. Bör förtydligas att jag frågade ut barnen utanför skolans portar, då föräldrar ogärna skall komma in på skolans område (av förståeliga skäl).

Skolstarten var lite annorlunda pga det rådande smittoläget. Tänker då t.ex på de barnen som början sin skolväg på första klass. Och deras (lite oroliga) föräldrar, som fick vinka av barnen utanför skolans portar.

Enligt en pinfärsk frågeundersökning gick den första skoldagen trots allt bra, även för förstaklassisterna. Och att de fått hemläxa redan första dagen. Bra så.

Förhoppningsvis kan skolundervisningen fortsätta i skolan och inte på distans. Så att förstaklassisterna får en viss rutin med skolgången innan skolan eventuellt flyttar över till distansundervisning. Från förra vårens distansundervisning vet vi att distansundervisningen förvisso fungerade ganska bra, men det baserade sig delvis på att eleverna redan hade jobbat in en viss rutin med sin studieteknik.

Må väl. Och håll social distans.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *