Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Resan som aldrig blir av

11 jul , 2020, 18.35 Markus

 

Vi har på landet ett gammalt sjökort. Har tittat på det många timmar av mitt liv. Särkilt som barn, då det fanns begränsat med möjligheter att titta på mera rörliga bilder på landet.

Har under åren planerat många båtresor jag tänkt genomföra på basen av sjökortet, men särskilt en av dem har länge varit i mina planer. Av någon anledning har den resan aldrig blivit av, fast den endast är ca. 40 min (enkel väg). Kan konstateras att en 40 minuters båtresa inte enligt min uppfattning är särskilt lång.

Nå, efter många års icke-farande hade jag tänkt göra resan idag. Men vädrets makter hade tydligen tänkt annat. Kanske vädergudarna hade tänkt, att det är bättre att lämna vissa resor ogjorda och att endast hålla dem som drömmar? Att man inte skall genomföra alla sina drömmar, då man sedan inte har något kvar att drömma om?

Nu låter det ju som om denna resa skulle börja få lite onödigt stora proportioner. Vilket är ett tecken på att hjärnan (ens delvis) tömts på andra tankar. Vilket är ett tecken på att man lite börjat koppla av under semestern. Vilket väl är en bra sak?

Får se om färden blir av imorgon? Det blir väl ett snöskred eller en total solförmörkelse eller något liknande imorgon. Eller att Finlands största vattendrag helt otippat töms på vatten eller något annat?

Må väl.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *