Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Lurvkantele

27 jun , 2020, 16.48 Markus

 

Egentligen är det för varmt för att tänka. Råkar vara nära östgränsen och värmen här är lite mera kontinental än vid kusten. Kontinental är ett fint sätt att säga att det är införlivat hett.

Den höga värmen tycks ha värmt ett antal skribenter till skrivelser angående kvinnans roll i samhället. Gemensamt för dessa skribenter är att det alla är medelålders vita män. Vilket ju är ganska konstigt, då enskilda kvinnors liv och leverne inte är något dessa herrar alls behöver ta ställning till.

Eftersom insändaren av killen med hantverkarefternamn redan är behandlad i många forum, tar jag fasta på en yrkesmilitärs något ogenomtänkta blogginlägg. Fältbiskopen, som alltså inte är en riktig biskop, tänkte till med besked och kom fram till att unga kvinnor borde göra på ett annat sätt än de gör nu. Vilket ju då angår en medelålders gubbe hur?

Varför i fridens namn skall en yrkesmilitär fundera på sådant? Kanske var han oroligt för att det inte finns tillräckligt med soldater för kommande generationer? Eller kanske ville han locka fler kvinnor till militären genom att beakta dem i sin text, men att det sedan lite slog slint när han skrev om dem?

Om man nu skall hitta något positivt i den texten så är det faktiskt ordet ”lurvkantele”, eller ”karvakantele” som han skriver på finska. Order är en eufemism för en samling kroppsdelar som endast återfinns i en kvinnas kropp. Och enligt yrkesmilitären borde lurvkantelen sättas i god användning för att skapa nya skattebetalare / soldater.

Exakt hur tänker man när man skriver så? Han kunde eventuellt ha frågat någon ägare av en lurvkantele hur de själva ser på detta? Så skulle han inte behöva gissa i en öppen blogg. Det går, som ni kanske märkt, att skriva bloggar utan att fundera på lurvkantelen och dessa användning. Har själv redan skrivit några hundra utan att ta ställning till detta, så det är bevisligen möjligt.

Kan tyvärr inte länka till den texten med lurvkantelen, för den är borttagen. Förvisso finns den på internet och är lätt att hitta, men den innehåller inte något värt att upprepas, så väljer att inte göra.

Njut av värmen och försök att inte fundera på vad någon annan borde göra. Speciellt om den andra har annat kön och/eller har en helt annan livssituation än du. Titta fast hellre på denna bild av en solnedgång.

Må väl.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *