Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Annorlunda påsk

11 apr , 2020, 20.19 Markus

 

”Skönt med påsk, då hinner man vara hemma med familjen och ta det lungt.” En mening som närmast delas som ironiska memes för tillfället. Inte för att det inte är skönt att vara hemma med familjen, men för tillfället har det blivit mycket av den varan.

Under påsken brukar man träffa släkten och/eller resa bort för några dagar. Eller fixa med något man inte hunnit med under den bråda vintern. Nu när man varit hemma i en månad och inte kan resa bort eller träffa släkten så kan det bli långa dagar under påsk. När ”ta det lungt”-kvoten redan är fylld och man gärna skulle göra något.

Denna sysslolöshet kan ta underliga former. Som att man börjar organisera i bokhyllan eller göra pizzadeg från början till slut (vilket f.ö tar över ett dygn in alles, när den bl.a skall kylas ner över natten).

Känns även konstigt att fixa med påskmiddagen, när påsken kommer liksom från ingenstans detta år. Förvisso har man tid att stöka i köket med besked, men när man äter bara inom familjen så känns det lite storskaligt att göra en stor måltid som barnen äter på 10 minuter och sedan fråga ifall de får gå och se på TV.

Lite off-topic kan konstateras att bilder från folks påskfirande lyser med sin frånvaro på sociala medier. Antingen vill man inte posta bilder på en ”tråkig” hemmapåsk eller så har man smugit till landestället (vilket man då inte borde) och inte ids/vågar posta bilder. Kanske bilderna kommer imorgon eller på måndag, då man firar att graven är tom.

Här är en bild från en tom kyrka. Bilden är tagen då vi hämtade lite påskpyssel från den lokala (finska) församligen. Tycker att bilden blev lyckad, så tänkte dela den. Och man kan säkert hitta någon symbolik i att kyrksalen är tom, även om det inte nu direkt är min mening.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *