Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Fars dag (lite försenat inlägg)

17 Nov , 2019, 10.42 Markus

 

Det var fars dag förra söndan. Av orsak eller annan valde jag att skriva om något annat, så det får bli några rader om fädernas högtid idag.

Som förälder till barn i dagis-eller lågstadieålder får man men stor sannolikhet det roligaste kort någonsin, nämligen ett kort där barnen fått svara på frågor om sin far och personalen sedan antecknat det. Eller när barnen blir lite större har de skrivit själv. I särklass det bästa kortet någonsin man kan få.

Denna tradition borde fortsätta genom hela barndomen tills barnen blivit stora. Vore intressant att höra hur en angstig tonåring fyller i frågan ”när blir pappa glad?”.

Det mest intressanta med dessa kort är att man får en inblick i hur ens barn ser på en. Tacksamt nog har svaren i stora drag varit i linje med vad jag själv uppfattat, men t.ex ett år hade ett barn svarat att pappa tycker om ”älgar”. Nu vet jag inte exakt varför, men antagligen för att jag gör en klockren Helge-imitation och vi läst Bärtil kvällarna innan kortet skrevs. Helge är alltså den östnyländska älgen i Bärtil.

Man kan även försöka dra lite visdom ur dessa kort. Ett barn skrev ett år att pappa blir glad när man har lärt sig att göra något nytt, något som pappa inte visste att man kan göra göra. Jag blev då lite fundersam, för visst är barnet fint även utan att det lär sig något nytt. Att samvaron nog kan vara helt villkorslös. Så har försökt beakta det sedermera.

Må väl.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *