Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Har något ändrat på 2000 år?

15 sep , 2019, 11.06 Markus

 

Kan inledningsvis konstatera att mockarutor tycks vara ett eldfängt tema. Tydligen finns det starka åsikter för eller mot dem, kan jag konstatera efter förra veckans inlägg. Naturligtvis har alla som inte tycker om mockarutor fel, men nog om det.

Nu skall detta inlägg inte handla om mockarutor utan om vad som skulle hända om Jesus verkligen kom tillbaka och skulle försöka påverka dagens samhälle.

När man tittar ut genom fönstret kunde man tro att de yttersta tiderna är på kommande, så då är det intressant att leka med tanken om hur vår skäggige och långhåriga vän skulle mötas av dagens samhälle.

För det första tror jag inte att han skulle återkomma som en skäggig och långhårig man, men det är inte poängen. Det jag främst funderar på är hur han skulle bemötas av det samhälle vi har i dag. Han förespråkade tolerans och delaktighet av de svaga. Han tog emot de sjuka och fattiga. I dagens värld finns det tyvärr alltför många som antagligen inte skulle tycka om denna tolerans och förstående för olikhet. Speciellt av en ung, skäggig man som kommer från mellanöstern.

Sedan tror jag tyvärr att många nog skulle notera att han återvänt, men att vardagen är så jäktig att man inte hinner med detta nu. Han skulle behöva göra något ganska dramatiskt för att få uppmärksamhet i dagens samhälle. Och vi vet alla hur ”folkets djupa led” reagerar när man påminner dem om att deras nuvarande livsstil inte är hållbar på sikt. Det skulle bli alla tiders skitstorm om och när han skulle uppmana folk att leva enligt hans läror.

Som sagt, det skulle behövas en entré av bibliska proportioner, bokstavligen. Annars skulle hans återkomst avfärdas som något intressant, men inte så viktigt att man skulle hindra ändra på sin vardag eller sluta titta på BigBrother. Kanske jag är lite cynisk i mina tankar, men frågan är om jag har fel. Hoppas det – på många punkter.

Må väl.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *