Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Vardagen återkommer

8 sep , 2019, 20.54 Markus

 

Gick i morse ut med hunden och noterade att shorts kanske inte var helt optimalt. Vilket är ett tecken på att den varmaste delen av året verkar lida mot sitt slut.

Med hösten kommer vardagens rutiner. Även om jag trivs med flytande tidtabeller och sommarens slöhet, finns det vissa fördelar med vardagens tajta tidtabell.

Fördelen med vardagens tajta tidtabeller är att man inte behöver fundera så mycket. Man bara harvar på. Det är på något sätt ganska skönt att bara harva på och räkna dagar/veckor till något som komma skall.

Under sommaren skall saker ske här och nu, annars får man lätt FOMO (fear of missing out). På hösten får man sällan FOMO, om möjligt får man FOMO’s motsats, vad det nu än är.

På hösten kan man, på ett positivt sätt, bli osynligt och bara knega vidare utan några stora planer för dagen, veckan eller veckoslutet. Alla veckoslut är ändå bokade med barnen hobbyn, så man har främst mockarutor att se fram emot. O andra sidan är mockarutor ganska goda, så det är något trevligt att se fram emot. Bara den som gjort mockarutorna förstått att hålla sig till konventionella recept och inte försökt skapa något nytt. Mockarutereceptet är redan optimalt, det behöver inte utvecklas!

För den oinsatte kan det förtydligas att mockarutor säljs i samband med i princip all hobbyverksamhet för barn och unga. Det är någon stackars förälder som bakat dem natten innan och står nu och säljer dem för att samla in pengar för barnens hobbyverksamhet.

Mörka kvällar har även den fördelen att kvällens början blir tydligare och det är lättare att få barnen i säng. Dessutom är det lite mysigt att ligga under täcket och lyssna på regnet. Regningar mornar är däremot inte så sköna, men eftersom man bara harvar på enligt färdigt upplagd tidtabell går det av sig själv. Och man kan ju alltid ha veckoslutets mockarutor att se fram emot.

Må väl. Och ät mockarutor.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *