Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Familjeläger

25 aug , 2019, 15.19 Markus

 

Jag har som vana att skriva en uppdatering från Lekholmen när jag varit där. Så även denna gång.

Det var familjeläger i helgen på holmen. Ett stort läger, ca 130 personer på holmen. Vilket är trevligt, för då finns det liv i alla luckor på holmen.

När man kommer hem från något lyckat, vill man gärna dela med sig av vad man upplevt, men det är ofta svårt att beskriva vad man upplevt. Därför tänker jag inte ens försöka.

Dessa familjeläger har verkligen en beställning. Och att man gjort klokt i att föra samman flera församligar på detta läger. Då blir det en spridning av människor och bakgrunder som gynnar alla.

Som förälder är det roligt att komma på detta läger, då man vet att barnen har roligt hela tiden och att allt är väl organiserat. Dagens barn och ungdomar har (tyvärr) ganska höga krav på sin fritid, men även de mest pubertala tonåringar verkar trivas. Eller så väljer jag att tolka deras grymtningar.

Då jag hör till dem som tycker att diakoni är en av församlingens främsta uppgifter, är jag mycket glad över dessa läger, då de erbjuder kravlös samvaro utan stora kostnader. Ett dylikt veckoslut kan ge en trött familj krafter att orka lite vidare i vardagen. En vardag som börjat med allt sitt pusslande för några veckor sedan, så tajmingen för lägret är också bra.

Nedan är en dussinbild från holmen, då övriga bilder jag tog under veckoslutet innehåller för många ansikten som borde suddas ut.

Må väl.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *