Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Förundrad äldre herre

17 aug , 2019, 10.35 Markus

 

Det nalkades födelsedag för några veckor sedan. Födelsedagen kom och gick utan dramatik. Eftersom det blev jämna år, är kutymen att man borde reflektera över åren som gått. Då jag inte är en stor vän av att titta bakåt, föredrar jag att killgissa hur framtiden ser ut.

Min största oro, utöver att jorden kanske inte är beboelig när jag är gammal, är att jag blir en gubbe som skriver kritiska insändare i tid och otid om fenomen jag inte riktigt förstår eller vill förstå. Det finns nämligen en relativt stor risk för att jag blir en sådan. Det enda som egentligen hindrar mig från att vara en sådan redan nu är att vardagen tar upp en majoritet av min vakna tid.

När man läser t.ex HBL’s insändarsida i princip vilken dag som helst, finns där minst en insändare av en gubbe som tycker att något var bättre förr eller att någon nymodighet inte alls är så bra som det låte påskinas. Sannolikt minst två sådana insändare.

Det skrämmande (för mig) är att de teman som väcker mest debatt är energi, religion och miljö. Dessa är alla teman jag är intresserade av. Och jag jobbar själv med energi-och miljöfrågor. Sedan har jag av historiska skäl ett intresse för religon och speciellt debatt kring religion.

Det är alltså bäddat för att i framtiden, när jag antagligen har mera tid, kommer att börja bombardera olika medier med mina noggrannt övervägda och informerade åsikter. Åsikter som jag är färdig att försvara i långa debatter där jag lyfter fram synpunkter och (för mig lämpliga) forskningsresultat i all oändlighet.

Vi får bara hoppas, att det jag väljer att debattera om är något av relevans och att mina åsikter då är någorlunda informerade. Och relevanta för den tiden debatten förs i.

I väntan på det. Må väl.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *