Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Närmare 100 000 människor

29 jun , 2019, 21.42 Markus

 

Detta är andra veckan i rad jag skriver något om Pride, men tänkte ändå skriva några rader om just Pride. Prideparaden gick av stapeln idag i Helsingfors och någonstans mellan 80 000 och  100 000 människor deltog. Som fotnot kan därmed konstateras att flera personer deltog i paraden än in sommarmötet för väckelserörelsen, som samtidigt hålls i Muhos. Inte för att det är en tävling eller så, men en intressant liten detalj.

Det intressanta med Prideparaden är att det är en genuint glad tillställning. En folkfest med positiva förtecken, även om många även lyfter fram allvarliga människorättsfrågor, som naturligtvis bör belysas, diskuteras och lösas.

Jag kan varmt rekommendera att man går till Brunnsparken efter själva paraden, då där ordnas en folkfest som håller på till kvällen. Parken är fylld av glada människor och man blir tom. lite förvånad över hur heterogent festfolket är. Man kunde tro att alla som deltar i festen är stöpta ur samma form, men så är icke fallet. Man ser en mångfald av människor man sällan skådar på någon annan masstillställning. Och en stor mängd barnfamiljer brukar delta, vilket gör Brunnsparken till ett ypperligt ställe för festen då där finns bra lekområden för barnen.  Och ypperliga glasskiosker.

Jag rekommenderar varmt att man besöker folkfesten, om själva paraden känns som ett frågetecken. På festen kan man t.ex diskutera (andliga frågor) med en biskop eller få spunnet socker av en nybliven minister. Och se glada människor. Aldrig fel med någon av dessa.

 

 

 

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *