Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Rosor?

9 mar , 2019, 09.59 Markus

 

Sociala bubblor är intressanta. I går på kvinnodagen kunde man notera det ganska tydligt. I varje fall i mina sociala bubblor fanns det ganska tydliga gränsdragningar gällande utdelning av rosor.

I min privata sociala bubbla, som består övervägande av urbana, liberalt tänkade människor var det ganska entydigt att rosor ej var att föredra utan att man kunde donera de tänkta rospengarna till tex. jämnställdhetsarbete eller kvinnojourer.  Vilket naturligtvis är ett betydligt bättre sätt att investera 5-15 euro.

Detta med blommornas symbolik är svårt för mej. Själv tänker jag att detta är lite som en chokladplatta på farsdagen eller runebergstårtor på Runebergsdagen, men förstår att det finns ett symboliskt djup jag inte har kapacitet att omfatta. Och det är naturligtvis mottagaren som har tolkningsföreträde i ärendet.

Jag köpte faktiskt en blomma. Åt dottern. Inte för att förstärka patriarkala strukturer utan för att hon uppriktigt verkade vilja ha den. Det var en krukväxt. Jag tänker, kanske lite naivt, att tills hon blivit vuxen hinner vi rätta till de mest akuta jämställdhetsproblemen.

Vi får fortsätta jobba på ett samhälle där pengar kan användas på blommor istället för kvinnojourer, men tyvärr ligger vi ganska långt från det ännu.

Ifall du fick blommor, kom ihåg att kompostera / återvinna blommorna. En liten men symbolisk handling för att lösa ett annat ganska akut problem i samhället.

Må väl. Och kompostera.

 

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *