Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Slö lördag

9 feb , 2019, 19.32 Markus

 

Det händer inte alltför ofta att man har en lördag helt utan program. Nu råkade det vara en sådan. Inget jobbrelaterat, inga egna hobbyn eller förtroendeuppdrag och inga sociala förpliktelser inbokade i kalendern. Sedan råkar det dessutom vara lite dåligt väder, så man har ingen inre tvång att gå ut och vara hurtig.

Barnen råkar inte heller ha något hobbyrelatet idag, så ingen behöver hämtas eller föras någonstans. Inte heller något väntande i en bollhall eller annat motsvarande utrymme de flesta föräldrar hittar sig själv förvånansvärt ofta.

Man kunde tro att tiden går långsamt en sådan dag, men tiden går framåt med stormsteg. Märkte t.ex först strax efter kl 14 att man borde fixa någon lunch åt barnen. De har alltför sällan också helt lediga dagar, så de tog det lungt framför TV:n och hade inte heller märkt att lunchtiden kommit och gått.

Tursamt nog fanns det mat snabbt tillhanda via en app som kollar om närliggande restauranger har ”överbliven” lunchmat som det säljer ut billigt istället för att kasta i komposten. Och ett välfungerande hemleveranssystem, det svåra snöläget till trots.  Fick därmed lunchen fixad utan att behöva stiga upp från sofflocket.

Följande stora utmaning blir väl att få barnen i säng. Tyvärr finns det ingen app för det, så får tyvärr stiga upp från sofflocket för att få dem i säng. Får bli dagens stora utmaning. En passligt stor utmaning för en sådan lugn dag.

Må väl.

 

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *