Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Vem minns året som gått?

29 Dec , 2018, 07.00 Markus

 

Vid nyår är det mode att göra en årskrönika och eventuellt skissa upp något för det kommande året. Tyvärr är det lite svårt för min del, då jag ärligt talat inte minns så mycket av det gångna året.  Eller något av de närmast föregående åren.

Börjar bli svårt att komma ihåg vad som hände förra veckan, så omöjligt att komma ihåg något från t.ex 43 veckor sedan.

Förvisso kan jag kolla i kalendern, men där är bara jobbsaker som jag inte ens vill minnas. Sedan kan jag ju kolla mina konton på sociala medier, men de är fyllda av strunt. Med tanke på att jag uppdaterar olika sociala medier ganska frekvent så blir det mycket strunt på ett år.

Dessutom är ju sociala medier inte verklighet. Ingen skriver helt sanningsenligt på some, för det är väl inte ens syftet? Varför förstöra en god historia med att berätta sanning?

På sociala medier gör man tillspetsade och/eller förfinade varianter av något som nog i grund och botten är sant. Gäller både skriven text och bilder. Speciellt bilder är roliga, för tanken är ju att man tar dem i stunden (därav namnet instant) men oftast är det den femte eller sjunde tagningen som publiceras som något ”instant” man tagit i stunden. Är det en semesterbild på en ”öde” strand, är perspektivet sådant att turistattraktionen brevid blir precis utanför bilden.

Inget illa om att lite förfina sin verklighet. Bara man själv och alla andra också förstår att så är fallet. Att detta inte är verklighet utan en förfinad version av den. Undantaget är väl komikern Ricky Gervais, som försöker göra sig så oattraktiv på sina somebilder som möjligt. Kolla t.ex hans instagram-konto, så förstår ni vad jag menar.

Så inte så stor hjälp av sociala medier då. Får väl tänka i stora linjer då: vår familj verkar ha klarat året någorlunda helskinnat med hälsan i behåll. Vissa perioder av året har var mera jäktiga än andra.

Det var visst ganska varmt på sommaren och ett barn lärde sig att simma, vill jag minnas.  Hösten var mild. Ett barn uppträdde på julfesten.

That’s pretty much it, som man säger på högsvenska. Inte den mest kompletta årskrönikan, men får duga.

Må väl.

 

 

 

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *