Vardagstro och söndagstvivel

Andetag

Konsten att göra onödiga saker

12 sep , 2017, 22.44 Lina Frisk

 

Ibland ser jag och gör jag på saker som inte gör mig speciellt stolt. Det är inte frågan om något som är direkt fel, men sådant som många kanske ser som otroligt onödigt, onyttigt, ointellektuellt eller rentav skamfullt.

Jag ser på skräp ibland.

Jag  kan sitta och se på reality tv, kika in bland paparazzifoton, läsa skvaller, skämmas och sedan fastna framför en tråd av ytliga videon på Youtube. Jag kan sitta och spela på telefonen, tv-spel, lyssna på struntpodcasts etc etc….Och tycka att det är underhållande.

Skäms, jag vet. Det är helt huvudlöst att jag understöder diverse program och fenomen genom att ge dem fler tittare. Jag borde ju veta bättre. Jag googlar kristen etik och ser pekpinnarna riktas mot mig. Skäms.

Ändå kan jag inte låta bli att tycka att det är ganska skönt att inte alltid följa förnuftet och korrektheten som ilsket knackar mig i huvudet 95 procent av min vakna tid.

Att spela tv-spel eller följa med familjen Kardashian kanske inte gör en intelligentare, till en så mycket bättre människa, eller lär mig leva det liv jag vill leva. Men är det alltid så fel?

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *