Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Ombytta roller?

9 sep , 2017, 18.42 Markus

 

I går hände något som i vår familj kan anses normalt men tydligen lite ovanligt i ett större sammanhang. Frun åkte på en träff för placerare och placeringsintresserade medan jag blev hemma och ordnade med en ny soffa och lite annan heminredning.

Tydligen är det fortfarande ovanligt att kvinnor är aktiva inom placeringsverksamhet. Däremot är det inte ovanligt att män flyttar på soffor, men att det uppstod en situation där frun åkte på placeringsträff och mannen blev och fixade med hemmet är inte så vanligt.

Att det anses ovanligt är ju lite galet. Därför var rubriken ”Ombytta roller?” delvis en provokation, för jag kan inte förstå att man kan tala om ombytta roller, när det inte borde finnas.

Tyvärr är det rätt vanligt att mannen sköter penningsakerna och när de sedan dör 15 år före sin (o)äkta hälft är det lite sent att börja lära sig. Därför låter många då sina vuxna barn börja fixa med finanserna.

Vi får endast hoppas att denna trend bryts. Det vore faktiskt viktigt med tanke på de förändringar som vi behöver göra i samhället. Samhället drivs av pengar och ifall de placeras rätt, styr det samhället mot rätt riktning. Att investera etiskt och i företag som för den hållbara utvecklingen framåt är inte könsbundet, men enligt information min fru tillhandahållit verkar kvinnor vara mera etiska investerare än män. Därför är det något vi borde aktivt förespråka. Samtidigt som vi män måste bli klart bättre på etisk investering.

Som sagt, bäst vore ju om vi inte allt behövde blanda in könet i detta och sköta saken rationellt och könsneutralt, men då det ännu verkar finnas skillnader behöver de tacklas.

Sedan vore det viktigt att vi även designade soffor som är så lätta att alla kan lyfta dem. Det vore ett steg mot jämlikhet också. O andra sidan, fördelen med att lyfta soffan själv är att man får bestämma var den kommer. Om någon annan tycker att den är fel placerad är det bara att ta ett raskt tag i hörnet och lyfta.

Dessutom var de riktigt skönt att vara hemma istället för placeringskväll. Efter lite sofflyftning och inköp av en handukstork på en byggvaruauktion så kom pizzan precis när en bra film började. Då var det skönt att äta den rykande pizzan på den nyplacerade soffan och se på filmen.

En win-win – situation. Vi strävar efter sådana.

 

 

 

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *