Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Snart börjar min favorittid

15 aug , 2017, 20.38 Lina Frisk

 

I fyra månader har det hängt ballonger i taket i vår lägenhet. Eller ballonger är egentligen en överdrift, snarare ihopskrumpna färglada påsar. De har funnits där för att dölja avsaknaden av lampor i taket. För vem behöver taklampor när mörkret aldrig kommer?

Ett av fönstren i vardagsrummet står på vid gavel. In strömmar frisk luft i lägenheten. Stadssommaren känns inte tryckande eller kvävande när okänd luft letar sig förbi fönstergaveln. Jag vet inte om jag någonsin sett det stängt.
.
.
.

Plötsligt fumlar jag i den mörka tamburen i jakt på lampknappen, drar på mig en tjock flanellpyjamas för att inte nås av den kalla vinden som drar in ända till sovrummet genom vardagsrummet.

Idag skruvade vi upp en taklampa i varje rum. Och fönstret är stängt. Snart, snart börjar min favoritårstid.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *