Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Varför är du vaken?

18 jul , 2017, 20.22 Lina Frisk

 

Mitt jobb den här sommaren kan ibland innebära väldigt tidiga morgnar. Min väckarklocka ringer ibland till och med 5:15, som i mina mått mätt är så gott som mitt i natten. Även om jag ibland tvivlar på att jag verkligen är vaken då jag med suddiga ögon står och borstar tänderna, har jag kommit i kontakt med en ny tid på dygnet. Riktigt, riktigt tidig morgon.

Det har medfört att jag ser, upplever och känner plötsligt helt nya saker på ställen jag cyklat och gått hundratals gånger. Det är andra människor som rör sig längs med gatorna. Det är nya lukter och dofter som strömmar genom luften. Tröjan som inte längre behövs om bara två timmar, dras åt tätare. Takten är i startgroparna och stämningen mer avslappnad.

Samtidigt är blickarna lite granskande och skeptiska. Vad gör du egentligen uppe så här tidigt?

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *