Vardagstro och söndagstvivel

Andetag

65 miljoner utan hem

20 jun , 2017, 19.00 Lina Frisk

 

Idag den 20 juni är det den internationella flyktingdagen. I dag ska vi skänka en extra tanke till alla de 65 miljoner människor runtom i världen som inte har ett hem just nu. Ungefär 23 miljoner av dem är flyktingar. De flesta av dem kommer från Syrien. En av tre personer som söker asyl i Europa är barn. En tredjedel av dem är ensamkommande. Det är det största antalet i modern tid. Det är siffror och situationer som är svåra att greppa när man själv sitter i sitt trygga hem och hör hur blåa vindar och framtider sveper omkring.

 

Det är ett stort ansvar och en mäktig uppgift att bygga nya hem åt tärda själar. Men det är också ett stort privilegium som vi ska anta med stor värme och stolthet. De flesta av oss vet hur viktigt ett hem och en stadig grund är, oberoende om livet stormar eller svävar på rosa moln. Utan den stadiga grunden och omfamningen blir stegen lätt svaga och det är svårt att hitta fotfäste bland alla  trampande tår.

 

Och kom ihåg, ingen lämnar inte sitt hem om det inte finns något annat alternativ. Inte 65 miljoner.

 

Källor: BBC, Unicef

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *